Nieuws

Audi S1 en S1 Sportback

Door Spillies op 12 februari 2014 16:19

Audi S1 en S1 Sportback

Een bijzonder debuut op de komende autotentoonstelling van Genève: Audi presenteert er de S1. Deze sportieve topmodellen van de A1-reeks hebben een 2.0 TFSI met 231pk (170kW) en een koppel van 370Nm. Maximale tractie is gegarandeerd door quattro vierwielaandrijving. De aanduiding S1 is legendarisch: in de jaren 80 domineerde de Audi S1 het Wereldkampioenschap Rally. De Audi S1 is er vanaf €38.900 in Nederland, de levering start in mei.

De Audi S1 beschikt over een sportief klinkende 2.0 TFSI turbomotor met 231pk (170kW) en een koppel van 370Nm. De prestaties zijn indrukwekkend: de S1 sprint in 5,8s van 0-100km/h (S1 Sportback: 5,9s) en de topsnelheid bedraagt 250km/h.

Hommage aan de RS2 en 20 jaar RS met de RS4 Avant Nogaro selection

Door Spillies op 05 februari 2014 20:50

Hommage aan de RS2 en 20 jaar RS met de RS4 Avant Nogaro selection

Precies 20 jaar geleden introduceerde Audi zijn eerste RS-model: de Avant RS2. Om de bijzondere mijlpaal op gepaste wijze te vieren, introduceert Audi op de komende autotentoonstelling van Genève de RS4 Avant Nogaro selection. Hij is uitgevoerd in de traditionele RS-kleur Nogaro blue. Andere attracties zijn de atmosferische V8 en een zeer royale standaarduitrusting. De RS4 Avant Nogaro selection komt dit voorjaar op de markt.
Alleen al de exclusieve kleur Nogaro blue pareleffect maakt de Audi RS4 Avant Nogaro selection tot een bijzondere verschijning – deze tint was ook populair bij de Audi Avant RS2, het eerste Audi RS-model dat in 1994 op de markt kwam. Andere opvallende kenmerken van de Audi RS4 Avant Nogaro selection zijn de 20-inch lichtmetalen wielen, remschijven in ‘wave-design’, remklauwen met RS-logo en twee grote ovale uitlaten.

Audi allroad shooting brake

Door Spillies op 13 januari 2014 17:48

Audi allroad shooting brake

Op de autotentoonstelling van Detroit onthult Audi de allroad shooting brake show car, een compacte tweedeurs crossover. De aandrijflijn van de allroad shooting brake is zeer vooruitstrevend. De circa 1.600kg wegende concept car heeft plug-in hybride-technologie waarbij een 2.0TFSI benzinemotor samenwerkt met een schijfvormige elektromotor die is geïntegreerd in de e-S tronic-transmissie (shift by wire). Deze versnellingsbak stuurt de aandrijfkracht naar de voorwielen. De achteras beschikt over een eigen elektromotor die de achterwielen kan aandrijven. Deze aandrijflijn is van het type e-tron quattro – een combinatie van krachtige (408pk/300kW) hybridetechnologie en quattro vierwielaandrijving. De prestaties zijn zowel op als buiten de gebaande paden van hoog niveau, terwijl het gemiddelde verbruik slechts 1,9l/100km bedraagt. Met de allroad shooting brake werpt Audi een concrete blik op de nabije toekomst.

Audi's innovaties voorgesteld in Las Vegas

Door Spillies op 08 januari 2014 14:40

Audi's innovaties voorgesteld in Las Vegas

Op de toonaangevende consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas (t/m 10 januari) toont Audi vele vooruitstrevende technologieën. Zo is er de Audi Sport quattro laserlight concept. De verlichting hiervan is uitermate innovatief: Matrix LED-hoofdverlichting wordt hierbij gecombineerd met laserlicht. Laserlicht is nog helderder, veiliger en krachtiger dan LED-verlichting. De reikwijdte van laserlicht bedraagt bijna 500 meter (circa vijf voetbalvelden). De R18 e-tron quattro raceauto’s die dit jaar aan  de start komen van de 24 uur van Le Mans zijn uitgerust met laserlicht. Verder nog is er de nieuwe TT die medio dit jaar op de markt komt, het eerste productiemodel van het merk dat beschikt over de Audi virtual cockpit met een volledig digitaal instrumentenpaneel. Daarnaast toont Audi op de CES in Las Vegas nog meer innovaties die het merkmotto ‘Voorsprong door techniek’ bekrachtigen.

It couldn't be done, an Audi story

Door Spillies op 31 december 2014 2:53

It couldn't be done, an Audi story

Een Britse dichter in de vroege 20e eeuw, Edgar Guest, schreef de tijdloze vers "It couldn't be done" genaamd. Het was een gedicht met een positieve ondertoon over de kracht in standvastigheid. Iets waar het merk Audi wel bekend mee is, zoals de wederopbouw van de verlaten fabrieken achter het Ijzeren Gordijn na de tweede wereldoorlog. En vele andere gevallen over Audi's volharding, zoals het pionierswerk van Auto Union's midden-motor aangedreven racewagens in de jaren '30, de introductie van vierwielaandrijving in personenwagens en de ontelbare overwinningen op Le Mans. Dit gedicht was geknipt voor het prachtige boek.