Nieuws

Audi S3 8V Sportback vanaf nu leverbaar

Door Spillies op 21 juni 2013 18:06

Audi S3 8V Sportback vanaf nu leverbaar

De zeer dynamische en tegelijkertijd ruime en praktische Audi S3 Sportback is nu te bestellen bij de Audi-dealers. De prijzen beginnen bij € 49.900 in Nederland, voor België is er nog niets bekend. De Audi S3 Sportback dankt zijn dynamische karakter aan de 300pk (221kW) sterke 2.0 TFSI-motor en quattro permanente vierwielaandrijving én het relatief lage gewicht. De levering van de S3 Sportback start in september. Hij is er dan ook in Pro Line plus-uitvoering. Daarbij is LED-hoofdverlichting inbegrepen.

Naast het relatief lage gewicht dragen ook de sportief afgestemde quattro-vierwielaandrijving, het verlaagde sportonderstel, de optimale gewichtsverdeling en progressive steering met variabele overbrenging (standaard) bij aan de zeer hoge mate van rijdynamiek. Audi drive select is standaard. Hiermee kan de bestuurder een eigen set-up kiezen. Het spectrum varieert van Efficiency en Comfort tot Auto en Dynamic.

Audi streeft naar twaalfde overwinning in Le Mans

Door Spillies op 20 juni 2013 17:17

Audi streeft naar twaalfde overwinning in Le Mans

Komend weekeinde (22 en 23 juni) vindt in de Franse stad Le Mans de jaarlijkse 24-uursrace voor sportwagens en GT’s plaats. De ‘24 Heures du Mans’ vieren het 90-jarig bestaan. Ook in de sporthistorie van Audi neemt het evenement een belangrijke plaats in: sinds het debuut in 1999 won Audi de klassieke race niet minder dan elf keer. Voor de jubileumeditie van dit jaar is de twaalfde overwinning het doel. Er staan drie Audi R18 e-tron quattro’s aan de start.

De 24 Uur van Le Mans is over de hele wereld bekend en behoort zonder enige twijfel tot de belangrijkste autoraces. “Ook dit jaar wordt het weer een harde strijd. Niet alleen prestaties op het hoogste niveau zijn noodzakelijk, ook constantheid is een belangrijke factor”, zegt Audi-coureur Tom Kristensen die al acht keer in Le Mans won, meer dan welke andere coureur ook.

Audi Tradition - Historisch erfgoed van Audi bijeen in Leusden (Nederland)

Door Spillies op 18 juni 2013 18:40

Audi Tradition - Historisch erfgoed van Audi bijeen in Leusden (Nederland)

‘Audi Tradition’, het allereerste grootschalige Audi-evenement van Nederland, heeft zaterdag 15 juni zijn bestaansrecht al bewezen. Naar schatting duizend bezoekers en vele honderden modellen van Audi, Auto Union, DKW, Wanderer, Horch en NSU kwamen naar Leusden. De bezoekers genoten van de heritage van het merk waarvan de oorsprong feitelijk al teruggaat naar het eind van de negentiende eeuw.

Audi Nederland organiseerde het evenement in samenwerking met de Audi Club Internationaal Nederland waarin de zes Nederlandse merkenclubs zijn ondergebracht. Hoewel die clubs uit konden gaan van een grote belangstelling van de eigen leden, was de organisatie verheugd door de massale toeloop van oldtimerfans die spontaan een kijkje kwamen nemen op het terrein Pon`s Automobielhandel in Leusden (de Nederlandse invoerder van Audi).

Motoren Technik Mayer (MTM), Audi Forum Ingolstadt & Neckarsulm

Door Spillies op 22 mei 2013 23:46

Motoren Technik Mayer (MTM), Audi Forum Ingolstadt & Neckarsulm

Nu het 5 jarig bestaan van AudiSport.be.nl er zat aan te komen hadden we het plan om nog eens een interessante trip te ondernemen voor de Audi-liefhebber. Het werd een kleine driedaagse richting Ingolstadt, het hoofdkwartier van Audi. Dit in combinatie met een korte visite bij Motoren Technik Mayer (MTM) en het RS en quattro territorium te Neckarsulm op de terugweg.

We trokken er weliswaar niet zomaar op uit daar de wagen waar we de tocht mee ondernamen, een A6 Avant 3.0 TDI Biturbo, voorzien zou worden van een mooie set nieuwe velgen en dito banden bij MTM. Zo reden we alvast heel comfortabel de Duitse Autobahn af, een paradijs voor zij die hun voet graag eens laten rusten op het gaspedaal.

AudiSport.be.nl viert zijn 5 jarig bestaan!

Door Spillies op 15 mei 2013 18:22

AudiSport.be.nl viert zijn 5 jarig bestaan!

Zoals u ziet is AudiSport.be.nl, uw basis voor alle informatie betreffende Audi Sport en de S/RS/R-modellen van Audi, veranderd van lay-out naar aanleiding van zijn verjaardag. Maar dit niet alleen, we mogen ook met enige trots melden dat onze database af is (dé grootste op het internet te vinden!) en we de sociale media nu volledig geïntegreerd hebben in onze site. Maar vooraleer op deze nieuwigheden verder in te gaan, laat ons even toe om hier nog eens in een notendop de voorbije vijf jaar van AudiSport.be.nl te schetsen.

Op 15 mei 2008 was het zo ver en AudiSport.be was gelanceerd. Een jaar later zaten we goed in de startblokken toen Audi AG hun 100ste verjaardag vierde. In het begin van 2009 werd AudiSport v2 klaargestoomd en deze werd uiteindelijk in maart 2009 gelanceerd. We hadden een nieuwsbulletin met alle nieuwtjes rond de S/RS/R modellen uit het Audi gamma, de uitslagen van de talrijke overwinningen van Audi Sport en allerhande verslagen van andere evenementen. De site heeft toen de sprint in gang gezet en is nu nog altijd op weg om deze te winnen.