Nieuws

Audi blijft ongeslagen met de overwinning van de 6h van Spa

Door Spillies op 06 mei 2013 15:06

Audi blijft ongeslagen met de overwinning van de 6h van Spa

Audi Sport was het afgelopen weekeinde op twee verschillende fronten actief. Op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen vond de tweede race van het seizoen in het WK Lange-afstandsracen (FIA WEC) plaats, terwijl in het Duitse Hockenheim de eerste wedstrijd van het jaar in de toerwagenserie DTM verreden werd. In Spa was er een drievoudige overwinning voor Audi.

Met drie teams nam Audi deel aan de zes-uursrace in Spa, die geldt als de laatste voorbereiding op het hoogtepunt van het seizoen, de 24 Uur van Le Mans op 22 en 23 juni. Naast de twee reguliere WK-teams die beide met de bekende Audi R18 e-tron quattro in actie kwamen, bracht Audi ook een versie met een langere carrosserievariant aan de start voor de rijders Oliver Jarvis/Lucas di Grassi/Marc Gené. Met deze auto, niet optimaal voor Spa, maar juist wel voor het circuit van Le Mans met zijn lange rechte stukken, wilde Audi in de voorbereiding voor Le Mans extra ervaring opdoen.

Audi TT ultra quattro

Door Spillies op 27 april 2013 13:05

Audi TT ultra quattro

Bij de Wörthersee Tour 2013 debuteert de Audi TT ultra quattro, een spectaculaire lichtgewicht sportwagen. Tevens is de Oostenrijkse Wörthersee van 8-11 mei aanstaande ‘Home of quattro’. Dat betekent dat er een groot aantal historische en recente quattro-modellen aanwezig zal zijn waaronder de Sport quattro S1, de R18 e-tron quattro en natuurlijk de nieuwste Audi RS-modellen.

De tweezits Audi TT ultra quattro concept is bij voorbaat dé publiekstrekker bij de Wörthersee Tour 2013. Hij voert de Audi ultra lichtgewicht bouwwijze tot in het extreme door met een slimme mix van materialen. Het studiemodel maakt om te beginnen gebruik van een Audi Space Frame dat slechts 206kg weegt. Het studiemodel beschikt over een 2.0 TFSI-motor die ten opzichte van de versie voor serieproductie op diverse punten is gewijzigd. Ook hier stond gewichtsbesparing centraal; de winst komt uit op 25kg. Het vermogen van de motor bedraagt 310 pk (228kW).

Dubbelzege voor Audi in de 6h van Silverstone

Door Spillies op 14 april 2013 23:48

Dubbelzege voor Audi in de 6h van Silverstone

Audi is de titelverdediging in het FIA WK Lange-afstandsracen (WEC) met succes begonnen. De beide Audi’s R18 e-tron quattro domineerden de zes-uursrace van Silverstone in Groot-Brittannië en behaalden een verdiende dubbelzege. Voor Audi was dit al het tweede sportwagensucces van het jaar, na de dubbelzege tijdens de niet voor het WK meetellende 12h van Sebring in maart.

De Schot Allan McNish en Tom Kristensen reden in Silverstone voor het eerst met de nieuwe teamgenoot Loïc Duval. Het trio nam in het vijfde uur na 151 ronden de leiding in de wedstrijd over. Ondanks dat hij bij het inhalen van een langzamere deelnemer van de baan raakte en daarna voor nieuwe banden de pits in moest, veroverde McNish de leiding terug en kwam uiteindelijk met een voorsprong van 3,4 seconden als winnaar over de eindstreep.

Uitbereiding van het kleinste S-model, de Audi S3 Sedan

Door Spillies op 27 maart 2013 15:45

Uitbereiding van het kleinste S-model, de Audi S3 Sedan

De S3 Sedan heeft een 2.0 TFSI-motor met vooruitstrevende technologieën als dubbele inspuiting, een uitlaatgasturbo, een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk, Audi valve lift en intelligent warmtemanagement. Daardoor bedraagt het vermogen 300pk (211kW) en het maximale koppel 380Nm. Met S tronic-transmissie duurt de sprint van 0-100km/h 4,9s (handbak: 5,3s). De topsnelheid is begrensd op 250km/h. Ondanks de hoge prestaties komt het gemiddelde verbruik uit op 6,9l/100 km (handbak: 7,0l/100 km). Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 159-162g/km. Typische S3-kenmerken zijn het verlaagde sportonderstel, 18-inch lichtmetalen wielen, remschijven vóór met een diameter van 340 mm en progressive steering met variabele overbrenging en elektrische bekrachtiging. Audi magnetic drive (adaptieve demperregeling) is optioneel. De S3 Sedan is te herkennen aan een extra sportief design. Hij heeft bijvoorbeeld sideskirts, een achterspoiler en een diffuser met vier geïntegreerde uitlaatpijpen. Ook het interieur is uitgesproken sportief met sportstoelen, een sportstuur en grijze wijzerplaten.

Audi start raceseizoen met dubbelzege in Amerikaanse klassieker

Door Spillies op 18 maart 2013 18:35

Audi start raceseizoen met dubbelzege in Amerikaanse klassieker

Het Audi Sport Team Joest is het nieuwe seizoen in de lange-afstandsracerij begonnen met een dubbelzege. Tijdens de 12-uursrace van Sebring eindigden de beide Audi’s R18 e-tron quattro van het team op de eerste en tweede plaats. Het was de eerste overwinning voor een raceauto met hybride-technologie bij de klassieke lange-afstandswedstrijd in Florida.

De 12 Uur van Sebring neemt voor Audi een belangrijke plaats in de racehistorie in. Hier behaalde het merk in 2000 ondermeer de eerste overwinning in een sportwagenrace en in 2006 de eerste zege met een dieselmotor. Ook dit jaar was het succes voor Audi weer een historische overwinning. Vanaf het begin van de race bepaalden de beide Audi’s het tempo aan de kop van het 42 auto’s sterke startveld. Daarbij gaven de twee auto’s, respectievelijk met de rijderscombinaties Marcel Fässler, Benoît Tréluyer en Oliver Jarvis alsmede Allan McNish, Tom Kristensen en Lucas di Grassi, elkaar geen duimbreed toe.