Nieuws

Van autosport naar serieproduct: Audi introduceert de digitale binnenspiegel

Door Spillies op 15 augustus 2012 18:48

Van autosport naar serieproduct: Audi introduceert de digitale binnenspiegel

Met een nieuwe technologie maakt Audi het rijden voortaan nog veiliger: de digitale binnenspiegel. Deze voorziening levert heldere beelden en wordt vanaf eind dit jaar in de Audi R8 e-tron voor het eerst in een kleinschalige serieproductie toegepast. De technologie komt voort uit de Audi R18, waarmee het merk dit jaar de 24 Uur van Le Mans won. Net als de R18 heeft ook de R8 e-tron geen achterruit en daarmee geen traditionele binnenspiegel welke wordt vervangen met een camera en een monitor, de digitale binnenspiegel.

Een computer zorgt ervoor dat de geleverde beelden altijd contrastrijk en helder zijn. Zo wordt bijvoorbeeld in het donker voorkomen, dat de koplampen van andere auto’s verblinden. De bestuurder kan het systeem te allen tijde dimmen of uitschakelen. Audi werkt bovendien aan mogelijkheden om in de toekomst ook andere informatie via het beeldscherm zichtbaar te maken.

Audi wint de 24u van Spa

Door Spillies op 29 juli 2012 17:13

Audi wint de 24u van Spa

Voor het tweede jaar op rij heeft de Audi R8 de belangrijkste lange-afstandsrace ter wereld voor GT3-sportwagens gewonnen. Met de overwinning tijdens de 54e editie van de 24 Uur van Spa-Francorchamps schreef Audi bovendien autosporthistorie, want nog niet eerder won een merk binnen één seizoen de 24-uursraces op de Nürburgring, in Le Mans en in Spa.

Voor Audi betekende de overwinning in het 66 auto’s sterke startveld dankzij de Italiaan Andrea Piccini en de Duitsers René Rast en Frank Stippler in de Audi R8 LMS ultra van het Audi Sport Team Phoenix de derde winst in een belangrijke 24-uursrace binnen 71 dagen. Bij sterk wisselende weersomstandigheden met zware regenval op het Grand Prix-circuit in de Belgische Ardennen ging ook de tweede plaats naar een Audi-équipe: de Mongeask Stéphane Ortelli en de Duitsers Christopher Haase en Christopher Mies eindigden met de R8 van het Belgische Audi Sport Team WRT als tweede.

De facelift maakt de Audi R8 nu nog dynamischer

Door Spillies op 27 juli 2012 8:51

De facelift maakt de Audi R8 nu nog dynamischer

Niet dat hij iets tekort kwam, maar Audi maakt zijn supersportwagen R8 nu nog aantrekkelijker en dynamischer. De R8 V10 plus wordt als nieuw topmodel aan het leveringsprogramma toegevoegd, terwijl er een volledig nieuw ontwikkelde S tronic zevenversnellingsbak voor alle modellen leverbaar is. LED-koplampen en ‘lopende’ verlichting van de richtingaanwijzer aan de achterzijde zijn bij alle uitvoeringen standaard.

Met een lengte van 4,44 meter, een breedte van 1,90 meter en een hoogte van slechts 1,25 meter (Spyder: 1,24 meter) straalt de Audi R8 kracht uit. Nieuwe details versterken dit beeld nog meer. Zo is de singleframe-grille voorzien van een glanzend zwart gelakt rooster en bij de V10 bovendien van horizontale chroomstrips. De bumper, uitgevoerd met luchtinlaten met drie dwarsbalken, is eveneens nieuw. Op de nieuwe R8 V10 plus is een frontsplitter van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFK) standaard, op de overige modellen is deze leverbaar als optie. Ook de behuizing van de zijspiegels en de sideblades, de luchtinlaten aan de zijkanten van de coupé, zijn bij de R8 V10 plus van CFK.

5e AudiSport meeting - zondag 30 september

Door Spillies op 13 juli 2012 3:55

5e AudiSport meeting - zondag 30 september

De democratie heeft gesproken, dus deze keer kunnen jullie alvast zondag 30 september 2012 in jullie agenda kleuren!
Wij proberen ook onze leden zo veel mogelijk in de watten te liggen. Dit is een website voor én door S/RS/R eigenaars en enthousiasten, maar wat ben je met je S/RS/R-model als je alleen op het internet zit te surfen? Niets. Een S/RS/R is gemaakt om te rijden, vandaar organiseren we meetings. Meetings waren we kunnen rijden, waar we eens kunnen optrekken, waar we kortom alles kunnen doen.

Jullie worden dus zondag 30 september 2012 verwacht op de parking voor het Zwin (het welbekende natuurreservaat te Knokke).
Het adres van de samenkomst is "Ooievaarslaan, 8300 Knokke-Heist".
Er is wederom een rondrit uitgestippeld en deze laat ruim de mogelijkheid om de paardenkracht van onder de motorkap weer eens te laten voelen op de baan, mits natuurlijk de aanpassing aan de gegeven omstandigheden. Deze rondrit zal in de prachtige omgeving van de polders verlopen en een groot deel ervan zal ook het Nederlands grondgebied doorkruisen.

Audi viert hun drievoudige overwinning op Le Mans!

Door Spillies op 18 juni 2012 1:08

Audi viert hun drievoudige overwinning op Le Mans!

Audi heeft opnieuw voor een technologische mijlpaal in de autosport gezorgd: tijdens de 80e editie van de 24 Uur van Le Mans ging voor het eerst in de historie de overwinning naar een auto met dieselhybride-aandrijving; de Audi R18 e-tron quattro. Na 24 uur stelden de Fransman Benoît Treluyer, de Duitser André Lotterer en de Zwitser Marcel Fässler met een afstand van 378 ronden (5.151,762 km) de overwinning veilig, ze kregen de zege eigenlijk cadeau nadat Allan McNish de #2 buitenspel zette na een crash. De #2 werd met Allan McNish (GB), Tom Kristensen (DK) en misschien wel een afscheidnemende Dindo Capello (I) - op zijn verjaardag nota bene - nog mooi tweede.

Le Mans-debutant Marco Bonanomi (I), Oliver Jarvis (GB) en Mike Rockenfeller (D) completeerden met de best geklasseerde conventioneel aangedreven Audi R18 ultra (#4) de vierde drievoudige overwinning voor Audi bij de 24h van Le Mans na de jaren 2000, 2002 en 2010. Romain Dumas (F), Loïc Duval (F) en Marc Gené (E) werden met de tweede R18 ultra (#3), die na twee redelijk zware crashes telkens aan de voorkant schade opliep, op de vijfde plaats geklasseerd.