Nieuws

De Audi R8 LMS van WRT wint na Spa nu ook de 24h van Zolder

Door Spillies op 05 september 2011 15:24

De Audi R8 LMS van WRT wint na Spa nu ook de 24h van Zolder

Vijf weken geleden won Audi de 24-uursrace voor GT-auto’s op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Afgelopen weekeinde was het opnieuw een Audi R8 LMS die de concurrentie tijdens een 24-uursrace te snel af was. Ditmaal werd de overwinning binnengehaald op het circuit van Zolder in Limburg.

De 24 uur van Zolder, die dit jaar zijn 33e editie beleefde, is voor de Belcar-rijders de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Meer nog dan in gelijk welke andere uithoudingswedstrijd, wordt deze endurance race algemeen beschouwd als een race waar zowel piloten als mechaniek het hard te verduren krijgen en niet vaak een ploeg een perfect parcours aflegt. Dit is nochtans net datgene waarin de nu vijfvoudige winnaar Bert Longin en zijn kompanen Xavier Maassen, François Verbist en Enzo Ide dit weekend in geslaagd zijn. Voor Berts ploegmakkers is het trouwens de eerste zege in de Limburgse klassieker.

De nieuwe Audi S6, S7 en S8 zijn binnenkort te zien op het IAA

Door Spillies op 31 augustus 2011 0:38

De nieuwe Audi S6, S7 en S8 zijn binnenkort te zien op het IAA

Hun atletisch karakter, stille understatement en mooie aanblik zijn weer de elementen van deze nieuwe S-modellen. Ze zijn sportwagens voor dagelijks gebruik, met het blijvend aanbieden van hun compromisloze functionaliteit. Deze modellen zijn gekenmerkt door kracht gecombineerd met een passend laag verbruik. De downsizing strategie van het merk met de vier ringen heeft het brandstofverbruik van de S6 met 25% kunnen doen dalen en gezorgd voor nog sportievere rijeigenschappen.

Audi zal haar geüpdate S-modellen voor het eerst in de 2011 Frankfurt Auto Show (IAA) voorstellen. De top of the range S-modellen krijgen alle drie de gloednieuw ontwikkelde 4.0l V8 met tot 520pk onder de motorkap met grondbrekende efficiënte systemen als "cilinder op vraag" en veel meer...

Foto's 4e AudiSport meeting - zondag 17 juli 2011

Door Spillies op 21 augustus 2011 18:46

Foto's 4e AudiSport meeting - zondag 17 juli 2011

Een maand na de onvergetelijke zondag waar de 4e AudiSport meeting plaats vond, hier nog een kort intermezzo om jullie te laten genieten van de prachtige foto's die er gemaakt zijn. Die zijn intussen allemaal verzameld en fine getuned, hieronder vindt u een kleine selectie ervan.

Verder waren de weergoden ons gunstig, dus de afwezigen hadden weer ongelijk. Er was een geslaagde opkomst naast het vliegveld van Brasschaat met een nog meer geslaagde rondrit in de haven van Antwerpen op het einde van de dag, die we afsloten op het Ravenhof tegen de Nederlands grens.

Wederom een dag om nooit meer te vergeten, één waar we onze Audi's weer hebben los kunnen laten en met andere liefhebbers onze ervaringen hebben kunnen uitdelen. Mocht u ook geïnteresseerd zijn in de meetings van AudiSport.be.nl, hou dan zeker de site in het oog en meldt u aan op ons forum!

Audi wint voor de eerste keer de 24h van Spa-Francorchamps!

Door Spillies op 31 juli 2011 23:39

Audi wint voor de eerste keer de 24h van Spa-Francorchamps!

Al voorafgaand aan de start van de race waren experts het erover eens, dat er nog niet eerder in de historie van de wedstrijd (die teruggaat tot 1924) sprake was van zo’n sterk deelnemersveld. De in totaal 60.000 bezoekers op het circuit en vele televisiekijkers zagen spannende gevechten en talloze inhaalacties alsmede diverse incidenten. Vanaf het begin was de Audi R8 LMS daarbij de snelste auto in het veld.

In totaal reed er 22 uur lang een Audi aan de leiding, waarbij vooral het optreden van de winnende Audi R8 LMS van het Audi Sport Team WRT bewondering afdwong. De auto liep 24 uur lang zonder enig probleem. Aan het begin van het tiende uur in de race namen Ekström, Franchi en Scheider de leiding en gaven die tot aan het vallen van de finishvlag niet meer af. De andere Audi van het Audi Sport Team WRT met Filipe Albuquerque, Stéphane Ortelli en Bert Longin eindigde als vierde.

Audi S5 Coupé verliest zijn V8 bij facelift

Door Spillies op 14 juli 2011 23:01

Audi S5 Coupé verliest zijn V8 bij facelift

De S5 als Sportback, Coupé en Cabriolet zijn nu uitgerust met de 3.0 TFSI. Deze motor zet de toon als het gaat om sportiviteit en efficiency. Ze is voorzien van turbo en directe brandstofinjectie voor een maximum aan trekkracht.

Het vernieuwde uiterlijk onderstreept de technische expertise die onder de carrosserie schuilgaat. De single frame grille is verder ontwikkeld en is herkenbaar aan de ‘diamant’-vorm. Verder zijn de achterlichten en de koplampen vernieuwd.

Audi heeft de V6 krachtbron gekoppeld aan de ideale transmissie: de zeventraps S tronic met uiteraard de quattro vierwielaandrijving. De belangrijkste technische update voor de Audi S5 is zijn quattro-aandrijving met de "crown-gear" centraal differentieel.