Nieuws

Audi SQ5 TDI plus

Door Spillies op 04 september 2015 13:20

Audi SQ5 TDI plus

De drieliter biturbo V6 TDI in de SQ5 TDI plus levert een vermogen van 340pk (250kW) en een koppel van 700 Nm. Daarmee is hij 27pk (20kW) en 50Nm krachtiger dan de reguliere versie. Het extra vermogen en koppel komen op het conto van een hogere inspuitdruk. De prestaties zijn indrukwekkend. De Audi SQ5 TDI plus sprint in 5,1s van 0-100km en haalt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250km/h. 

Zoals elk S-model van Audi heeft ook de SQ5 TDI plus standaard quattro permanente vierwielaandrijving. Bij dit model komt daar een primeur voor de Q5-reeks bij: een sportdifferentieel achter zorgt voor een actieve verdeling van de aandrijfkracht.

Apart Audi Sport-label voor dealers

Door Spillies op 23 augustus 2015 13:38

Apart Audi Sport-label voor dealers

De nieuwe Audi R8, die in september op de markt komt, wordt in Nederland exclusief verkrijgbaar via vier officiële Audi Sport-dealers. Onder het nieuwe Audi Sport label vallen alle activiteiten rondom Audi’s high-performance modellen. Naast de R8 staan ook de RS-versies hier in de spotlights. Audi Sport-dealers zijn herkenbaar aan de eigen uitstraling én aan speciaal opgeleide medewerkers.

Audi Sport focust volledig op de sportiefste Audi-modellen. In Nederland komen er Audi Sport-dealers op vier strategische locaties. Voor België is er nog niets bekend.

Nieuw topmodel, de Audi S8 plus

Door Spillies op 07 augustus 2015 18:26

Nieuw topmodel, de Audi S8 plus

Audi maakt een krachtig statement met de introductie van de nieuwe Audi S8 plus. Hij staat met 605pk en een immense trekkracht van 750Nm borg voor nóg dynamischere prestaties en verstevigt daarmee de positie van Audi in de klasse van de premium Limousines. Verder duurt de sprint van 0 naar 100km/u in slechts 3,8 seconden. Optioneel kan de gelimiteerde topsnelheid van 250km/u worden verhoogd naar 305km/u. Een 8-traps tiptronic versnellingsbak brengt de power via een quattro-vierwielaandrijving met sportdifferentieel op de weg over.

“We hebben de dynamiek van onze grote Sportlimousine nog eens aangescherpt. De nieuwe S8 plus levert aanmerkelijk meer vermogen. Met die prestaties legt hij de lat in het segment op tot nu toe ongekende hoogte. Vandaar de ‘plus’ achter zijn typenaam”, zegt Prof. Dr. Ulrich Hackenberg.

Nieuw record voor de Audi RS5 TDI competition (concept)

Door Spillies op 18 juni 2015 19:29

Nieuw record voor de Audi RS5 TDI competition (concept)

Dankzij de toepassing van een elektrische compressor op een TDI-dieselmotor heeft Audi op het Duitse Sachsenring-circuit een nieuw record gevestigd voor dieselaangedreven auto’s. De recordtijd werd geklokt door de Audi RS5 TDI competition concept, voorzien van een zescilinder 3.0-liter V6 biturbo TDI met 435pk (320kW) en 800Nm aan trekkracht. Bijzonder is met name de toepassing van een elektronisch aangedreven compressor op de TDI-krachtbron.

De Audi RS5 TDI competition concept is gebaseerd op het technologische studiemodel dat Audi vorig jaar zomer presenteerde ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de TDI-motor. Sindsdien is de auto in alle facetten verder doorontwikkeld.

Audi Tradition - Historisch erfgoed van Audi bijeen in Nederland

Door Spillies op 08 juni 2015 19:09

Audi Tradition - Historisch erfgoed van Audi bijeen in Nederland

Stralend zonnig weer, prachtige auto’s en motorfietsen en een groot aantal bezoekers. Dat waren de elementen die de tweede editie van het evenement Audi Tradition op zondag 7 juni op het terrein van Nederlandse Audi-importeur Pon’s Automobielhandel tot een groot succes maakten. Het tweejaarlijkse evenement werd georganiseerd door de Nederlandse Audi-importeur in samenwerking met de Nederlandse clubs die zijn verenigd in de Audi Club International - Nederland.

Uit de collectie van de Belgische Audi-importeur D’Ieteren kwamen de Wanderer ‘Stromlinie’, een exact nagebouwde replica van de wedstrijdauto’s uit het evenement ‘Luik-Rome-Luik’, en een Wanderer W25K. Ook een Horch 930, een NSU Brixner Spyder-competitieauto en een DKW Monza trokken de aandacht, naast uiteraard alle overige voertuigen die een prachtig tijdsbeeld vormden.