Nieuws

Audi R8 e-tron piloted driving concept

Door Spillies op 27 mei 2015 17:00

Audi R8 e-tron piloted driving concept

Audi heeft op de CES Asia in Shanghai een doorontwikkelde versie van de elektrisch aangedreven high-performance Audi R8 e-tron gepresenteerd. 340kW aan vermogen, een sprint van 0-100 km/u in 3,9 seconden en een rijbereik van 450km zijn de naakte cijfers van de technologische conceptauto. Bovendien is het studiemodel voorzien van technologieën waarmee het in staat is geheel zelfstandig te rijden.

De Audi R8 e-tron piloted driving conceptauto is gebaseerd op het multimateriaal Space Frame van de productieversie van de nieuwe Audi R8. Dankzij speciale aanpassingen aan de carrosserie en wielen realiseert de Audi R8 e-tron piloted driving een lage Cw-waarde van 0,28. De voorzijde en flanken onderscheiden zich door speciaal voor de e-tron ontworpen verlichtingsoplossingen.

Audi Sport Team WRT wint de 24h van de Nürburgring

Door Spillies op 17 mei 2015 23:00

Audi Sport Team WRT wint de 24h van de Nürburgring

Begin maart werd de nieuwe Audi R8 LMS GT3-raceauto tegelijk met het seriemodel gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève. Nog geen drie maanden later is de eerste overwinning van de Audi R8 LMS in een 24-uursrace een feit. In een vanwege wisselende weersomstandigheden loodzware race op de Nürburgring, waarin de strijd om de overwinning tot in het laatste uur aanhield, stelde het Belgische Audi Sport Team WRT met de Belgisch/Duits/Zwitsers/Zweedse rijderscombinatie Laurens Vanthoor, Christopher Mies, Nico Müller en Edward Sandström de overwinning veilig.

Audi TT clubsport turbo met 600pk dankzij elektrische biturbo

Door Spillies op 11 mei 2015 16:51

Audi TT clubsport turbo met 600pk dankzij elektrische biturbo

Een indrukwekkend voorkomen en een vermogen van 600pk (441kW) dankzij een elektrische biturbo. Dat zijn de ingrediënten van de TT clubsport turbo, Audi’s technologische conceptauto die van 13 tot en met 16 mei debuteert tijdens de Wörthersee Tour in Oostenrijk. De innovatieve elektrische biturbotechnologie is geïnspireerd op de Audi 90 IMSA GTO uit eind jaren tachtig.

“De elektrische biturbo is een sprong voorwaarts wat betreft sprintcapaciteiten en motorkoppel, en maakt een hoog piekvermogen mogelijk,” legt Prof. Dr. Ulrich Hackenberg uit.

Nieuwe Audi R8 & Audi R8 plus

Door Spillies op 26 februari 2015 20:15

Nieuwe Audi R8 & Audi R8 plus

Audi presenteert op de internationale autoshow van Genève de nieuwe Audi R8 sportwagen. De V10 middenmotor en de nieuw ontwikkelde quattro-aandrijving staan borg voor indrukwekkende prestaties. In de sterkste uitvoering noteert de R8 een vermogen van 610pk (449kW), accelereert hij in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100km/u en noteert hij een topsnelheid van 330km/u.

Een hoogtoerige middenmotor, een lichtgewicht carrosseriestructuur en een extreem dynamisch chassis met quattro-aandrijving en volledig variabele koppelsturing; dat zijn de highlights van de compleet nieuwe Audi R8.

Audi prologue Avant concept, voorbode van de A9?

Door Spillies op 25 februari 2015 2:37

Audi prologue Avant concept, voorbode van de A9?

Audi heeft met de Audi prologue Avant showauto een primeur van formaat in petto voor de internationale autoshow van Genève. Met de prologue Avant blikt Audi alvast vooruit en onthult het merk innovaties voor de nabije toekomst op het gebied van design, infotainment & entertainment en aandrijftechnologie.

Afgelopen november presenteerde Audi op de autoshow van Los Angeles de prologue conceptauto, als voorbode op de toekomstige designrichting van het merk. De Audi prologue Avant die volgende week in Genève debuteert gaat een stap verder en combineert sportiviteit, vorm en functie.