Nieuws

Met het nieuwe jaar ook nieuwe uitdagingen voor Audi Sport

Door Spillies op 02 januari 2015 10:33

Met het nieuwe jaar ook nieuwe uitdagingen voor Audi Sport

Audi beleefde in 2014 opnieuw een recordjaar en ook in de autosport groeit het merk met de vier ringen. In het seizoen 2015 wordt het programma van Audi Sport, waartoe naast de autosportactiviteiten voor fabrieks- en klantenteams ook de RS-modellen, de Audi R8 en de Audi driving experience behoren, nog veelzijdiger.

“Successen op het circuit vormen meer dan ooit een belangrijk instrument om klanten enthousiast te maken,” benadrukt Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich.

2e generatie RS3 Sportback

Door Spillies op 12 december 2014 10:38

2e generatie RS3 Sportback

Een opzwepende, diepe sound, een hoogtoerig karakter en pure power – eigenschappen waarmee de vijfcilindermotoren van Audi naam en faam hebben gemaakt. Nu presenteert Audi de RS3 Sportback, de meest krachtige compacte auto in het premiumsegment met 367pk (270kW) en 465Nm aan koppel. Voorzien van een 2.5-liter TFSI turbogeblazen vijfcilinder accelereert de RS3 Sportback in 4,3 seconden vanuit stilstand naar 100km/u. De elektronisch begrensde topsnelheid bedraagt 250km/u, maar kan op speciaal verzoek worden verhoogd tot 280km/u.

Audi S1 & RS4 Avant verkozen tot Auto Bild 'Sports Car of the Year'

Door Spillies op 01 december 2014 23:11

Audi S1 & RS4 Avant verkozen tot Auto Bild 'Sports Car of the Year'

Lezers van het Duitse automagazine Auto Bild Sportscars hebben twee Audi-modellen bekroond met de titel ‘Sports Car of the Year’. De Audi S1 en Audi RS 4 Avant – beide uitgerust met quattro all-wheel-drive – claimden op overtuigende wijze de overwinning in hun klasse.

Tijdens de verkiezing van de Auto Bild Sports Cars konden lezers dit jaar een stem uitbrengen op hun favoriete auto’s in de productie- en tuningklasse. In totaal waren 143 auto’s in 17 categorieën genomineerd. De Audi S1 won in de ‘Compacte Auto’s, Productiemodellen’ categorie met 51 procent van de stemmen. De Audi RS 4 Avant pakte de zege in de ‘Stationwagons, Productiemodellen’ klasse met 49 procent van de stemmen.

Naast deze twee Audi's werden ook de nieuwe BWM M3 & M4 verkozen in de respectievelijke 'Berline's, Productiemodellen' en 'Coupé's, Productiemodellen' categorie.

Een zelfrijdende Audi? Via Audi piloted driving is het mogelijk

Door Spillies op 21 oktober 2014 13:27

Een zelfrijdende Audi? Via Audi piloted driving is het mogelijk

Audi werkt hard aan de eerste auto die zichzelf chauffeurt. Hoe ver het daarmee al is, bleek onlangs tijdens de seizoensfinale van het DTM-kampioenschap. Op het circuit van Hockenheim reed de Audi RS7 Sportback Concept met piloted driving de perfecte lijn. Met topsnelheden tot 240km/u en een rondje in circa twee minuten als resultaat. En dat zonder coureur aan boord!

Met de demonstratie, waarvan een video op onze Facebookpagina te bekijken is, zette Audi opnieuw een belangrijke stap in de ontwikkeling van de autonoom rijdende auto.

Audi TTS Roadster

Door Spillies op 28 september 2014 23:46

Audi TTS Roadster

Audi presenteert de nieuwe TTS Roadster. Het nieuwe model heeft een lichte en compacte softtop, die na een druk op de knop in 10 seconden opent of sluit. De derde generatie van de TT Roadster laat zich in alles van zijn meest innovatieve kant zien. Zo is hij standaard uitgevoerd met een volledig elektronisch instrumentenpaneel, de Audi virtual cockpit.

De motor in de TTS Roadster is terug een 2.0 TFSI met nu 310pk (228kW) en een koppel van 380Nm zorgt voor een sprint van 0-100km/h in 4,9s en een topsnelheid van 250km/h.