Nieuws

Opgefriste Audi S6 & RS6

Door Spillies op 05 september 2014 16:16

Opgefriste Audi S6 & RS6

Audi presenteert de vernieuwde S6 en RS6 Avant. Naast uiterlijke wijzigingen vallen de technische innovaties op. De (R)S6 krijgt de beschikking over hightech lichttechnologie en vooruitstrevende (online) infotainmentsystemen.

De nieuwe S6 en RS6 Avant ogen nog scherper dan hun voorgangers. Dat komt door het nieuwe ontwerp van de grille, de luchtinlaten, bumpers, de skirts en de lichtunits. Ook de vooruitstrevende Matrix LED-verlichting is leverbaar. Motorisch is er cijfergewijs echter geen verschil met de vorige generatie.

Audi Sport's nieuwe speeltuin

Door Spillies op 02 september 2014 19:23

Audi Sport's nieuwe speeltuin

Audi heeft in het Duitse Neuburg (Beieren) een nieuw hightechcomplex geopend. Hier zijn drie divisies ondergebracht: het Competence Center Motorsport inclusief de afdeling klantensport, het Audi Driving Experience Center en daarnaast diverse functies van de afdeling Technical Development.

Het nieuwe Hightech Center van Audi is 47 hectare groot en bevindt zich op 20 km afstand van het hoofdkantoor in Ingolstadt. Audi Sport concentreert zijn activiteiten vanaf nu in het Competence Center Motorsport, daarmee wordt Neuburg de thuisbasis voor alle raceactiviteiten van Audi.

Jubileum van grip: de zesmiljoenste Audi met quattro

Door Spillies op 20 juli 2014 16:05

Jubileum van grip: de zesmiljoenste Audi met quattro

Onlangs is de zesmiljoenste Audi met quattro permanente vierwielaandrijving geproduceerd: een SQ5 die bestemd is voor Amerika. quattro permanente vierwielaandrijving debuteerde in 1980. Inmiddels zijn er bij Audi 170 modelvarianten die met het geavanceerde vierwielaandrijvingsysteem geleverd worden. Bijna de helft van alle verkochte Audi’s is tegenwoordig een quattro. Het verhaal begon op de autotentoonstelling van Genève in 1980 waar Audi een sportauto die simpelweg ‘quattro’ heette presenteerde. 

24h van de Nürburgring binnen een uur van start

Door Spillies op 21 juni 2014 15:00

24h van de Nürburgring binnen een uur van start

Slechts zes dagen na de 24 Uur van Le Mans, waarin Audi zijn 13e overwinning behaalde, staat er alweer een belangrijke 24-uursrace op het programma, ditmaal op de Nürburgring-Nordschleife in de Eifel. In de Duitse lange-afstandsklassieker is Audi met vijf teams en in totaal acht R8’s LMS ultra vertegenwoordigd.

De Belgische coureur Laurens Vanthoor komt in actie met de Audi R8 LMS ultra #3 van het team Audi Sport Team Phoenix en de Nederlander Christiaan Frankenhout met de #18 van het team Audi race experience. 

Audi behaalt de overwinning na een spannende 24h van Le Mans!

Door Spillies op 16 juni 2014 13:16

Audi behaalt de overwinning na een spannende 24h van Le Mans!

Bijna 300.000 bezoekers langs het circuit en miljoenen televisiekijkers over de hele wereld zagen hoe Audi zijn unieke zegereeks bij de 24h van Le Mans wist voort te zetten. Bij de 82e editie van de belangrijkste lange-afstandsrace ter wereld zorgden Marcel Fässler/André Lotterer/Benoît Tréluyer en Lucas di Grassi/Marc Gené/Tom Kristensen voor een Audi-dubbelzege. 

Het Audi Sport Team Joest versloeg in een extreem zware en gedurende lange tijd volledig open race de concurrentie van Porsche en Toyota. Pas in de slotfase viel de beslissing ten gunste van de beide Audi R18 e-tron quattro’s.