Nieuws

Zien we binnen een week Audi weer schitteren op de 24h van Le Mans?

Door Spillies op 08 juni 2014 17:58

Zien we binnen een week Audi weer schitteren op de 24h van Le Mans?

De 82e editie van de belangrijkste lange-afstandsrace ter wereld belooft in ieder geval spannender dan ooit te worden. Toyota is vastberadener dan ooit om eens de trofee mee naar huis te mogen nemen en de nieuwkomer Porsche is zeker geen kleintje, met hun rijke Le Mans ervaring en hun gloednieuwe Porsche 919 Hybrid doen ze ook een gooi naar de overwinning.

Audi, dat sinds 1999 twaalf overwinningen in Le Mans behaalde, brengt dit jaar opnieuw drie auto’s aan de start. Met de nieuw ontwikkelde Audi R18 e-tron quattro doet Audi een gooi naar de dertiende zege in Le Mans. 

Audiforum.nl S/RS meeting (editie 2014)

Door Spillies op 05 juni 2014 21:15

Audiforum.nl S/RS meeting (editie 2014)

Onze goede vrienden van Audiforum.nl doen hun 4e S/RS meeting op het Nederlandse Midland Circuit Lelystad. Alles wat een S of RS stempel van Audi heeft gekregen komen in de 2014 editie nog meer in de spotlight te staan. Uiteraard is het de bedoeling om weer zo veel mogelijk S/RS-en bij elkaar te krijgen, maar ze hopen verder ook zo veel mogelijk gewone Audi's te verwelkomen op deze dag.

De eerste drie edities van S/RS meeting waren een groot succes. In 2013 hadden ze met een opkomst van meer dan 300 auto’s en 750 bezoekers één van de grootste Audi evenementen in Nederland dat jaar. Deze traditie houden ze dus uiteraard in ere. Voor 2014 hebben ze wederom een ongelooflijk mooie locatie weten te bemachtigen: het Midland circuit te Lelystad.

Gefacelifte Audi RS7 Sportback

Door Spillies op 02 juni 2014 15:02

Gefacelifte Audi RS7 Sportback

Audi presenteert de vernieuwde RS7 Sportback. De 560pk (412kW) sterke vijfdeurs coupé levert indrukwekkende prestaties. Dankzij de innovatieve Cylinder on Demand-technologie blijft het gemiddelde verbruik beperkt tot 9,5l/100km. Daarbij is de RS7 Sportback verfijnder dan ooit. Standaard beschikt hij over LED-hoofdverlichting en het infotainment-aanbod is verder uitgebreid.

Het sportieve topmodel is een echte eyecatcher. Hij heeft een nog scherper getekende grille met uiteraard het kenmerkende RS-honingraatmotief. In de onderste luchtopening is het quattro-logo opgenomen.

Vernieuwde Audi S7 Sportback

Door Spillies op 22 mei 2014 15:21

Vernieuwde Audi S7 Sportback

Audi presenteert de vernieuwde S7 Sportback. Subtiele én functionele uiterlijke wijzigingen, waaronder de nieuwste LED-lichttechnologie. Ook op het gebied van (online) multimedia blijft de S7 Sportback toonaangevend.

De elegante lijn van de vijfdeurs Audi S7 Sportback krijgt nieuwe accenten. De grille en de bumpers zijn gewijzigd en hebben standaard LED-hoofdverlichting. Optioneel is ook Matrix LED-verlichting leverbaar. Deze vooruitstrevende lichttechnologie die debuteerde in de Audi A8 maakt het mogelijk met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Dynamische afslagverlichting vóór wordt standaard geleverd in combinatie met Matrix LED. Dynamische afslagverlichting achter is altijd inbegrepen.

20 jaar RennSport - 6 jaar AudiSport.be.nl

Door Spillies op 16 mei 2014 22:03

20 jaar RennSport - 6 jaar AudiSport.be.nl

De Audi RS’en zijn al geruime tijd bekend en geliefd onder de petrolheads en hebben een gelijkwaardige reputatie opgebouwd als de modellen van BMW’s M divisie of de Mercedes AMG’s. Als er een nieuw RS model voorgesteld wordt weten België en Nederland dit al zes jaar lang via AudiSport.be.nl uit eerste hand, maar waar is het allemaal begonnen? De historie van AudiSport.be.nl kennen jullie naderhand wel al, maar hieronder gaan we dieper in de geschiedenis van de RS-modellen van de afgelopen twintig jaar.

In 1994 werd een gloednieuw sub-merk in het leven geroepen: RS (RennSport), letterlijk vertaald: ‘racing sport’. Later dat jaar gaf quattro GmbH groen licht voor de eerste RS, in de vorm van de RS2 Avant.