Nieuws

A3 clubsport quattro concept

Door Spillies op 15 mei 2014 9:47

A3 clubsport quattro concept

Audi presenteert de A3 clubsport quattro concept. Deze compacte vierdeurs sedan met zijn 2,5-liter vijfcilinder turbomotor (525pk/386kW) laat zien welk sportieve potentieel er nog in de A3-familie schuilt. Alles aan de concept is extreem: de kracht, de dynamiek, het design én het geluid.

De A3 clubsport quattro concept heeft de S3 Limousine als basis. Onder de kap bevindt zich een 2,5-liter vijfcilinder TFSI. In de concept levert de turbomotor (maximale turbodruk 1,5 bar) een vermogen van 525pk (386kW) en een koppel van 600Nm. 

Audi R8 LMX

Door Spillies op 10 mei 2014 14:33

Audi R8 LMX

Audi presenteert het lichtend voorbeeld onder de supersportwagens: de R8 LMX met laser-grootlicht. De uitlevering van deze speciale uitvoering (totale oplage: 99 exemplaren) start deze zomer. Andere attracties van de R8 LMX zijn de 5,2-liter V10 met 570pk (419kW) die voor zinderende prestaties zorgt en de exclusieve uitvoering van in- en exterieur.

Bij de ontwikkeling van de laserlicht-technologie werkten de R8-engineers nauw samen met de collega’s van de autosportafdeling: ook de R18 e-tron quattro raceauto’s die in juni deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans hebben laserlicht.

Een TT hoog op zijn poten: Audi TT offroad concept

Door Spillies op 21 april 2014 15:19

Een TT hoog op zijn poten: Audi TT offroad concept

Op de autotentoonstelling van Peking presenteert Audi de TT offroad concept: een vierdeurs vierzitter die de sportiviteit van een coupé combineert met het gebruiksgemak van een SUV. De stoere TT offroad concept maakt gebruik van plug-in hybride techniek – ook inductief laden is mogelijk. Het studiemodel levert topprestaties bij een gemiddeld verbruik van maar 1,9l/100km.

Ulrich Hackenberg is bij Audi verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. Hij zegt het volgende over de TT offroad concept: “Dit studiemodel is onze visie op een toekomstig lid van de TT-familie. Hij heeft het sportieve DNA van de TT én de pluspunten van onze compacte SUV’s.”

Nieuwe Audi TTS

Door Spillies op 04 maart 2014 18:47

Nieuwe Audi TTS

Audi brengt een wereldprimeur op de komende autotentoonstelling van Genève: de TTS. De derde generatie van deze moderne klassieker is fascinerender dan ooit met een dynamisch design en dynamische rijkwaliteiten. Het aantrekkelijke uiterlijk van de coupé verbergt innovatieve techniek. Niet alleen zijn aandrijving, maar bijvoorbeeld ook het volledig digitale instrumentenpaneel onderstreept bij de nieuwe Audi TTS het motto ´Vorsprung durch Technik´.

Toen Audi in 1998 de eerste generatie van de TT introduceerde, was het design van dit model ronduit revolutionair te noemen. De oer-TT wordt inmiddels gezien als een stijlicoon. De nieuwe Audi TT is nog altijd zeer herkenbaar. Diverse uiterlijke wijzigingen maken zijn ‘road presence’ indrukwekkender dan ooit. 

Audi S3 Cabriolet

Door Spillies op 19 februari 2014 20:32

Audi S3 Cabriolet

Het cabrio-seizoen van 2014 begint dit jaar op de autotentoonstelling van Genève, want Audi presenteert daar de spectaculaire S3 Cabriolet. Deze elegante Cabriolet met elektrisch bediende softtop heeft een 2.0 TFSI-motor met een vermogen van 300pk en een koppel van 380Nm. De prestaties zijn indrukwekkend, toch bedraagt het gemiddelde verbruik slechts 7,1l/100km. De S3 Cabriolet heeft een elektrisch bediende softtop. In de elegante stoffen kap, die in drie kleuren leverbaar is, zijn ten behoeve van een zo laag mogelijk gewicht materialen als aluminium en magnesium verwerkt. Het openen en sluiten van de kap duurt slechts 18 seconden, desgewenst zelfs als de auto rijdt (tot 50km/h).

Grip, stabiliteit en dynamiek zijn van topklasse dankzij standaard quattro vierwielaandrijving. De S3 Cabriolet komt deze nazomer op de markt.