Nieuws

Audi S4 facelift

Door Spillies op 27 oktober 2011 1:46

Na de facelift van de (R)S5, hebben de S4 Sedan en S4 Avant nu ook een moderner gezicht gekregen

De vernieuwde Audi S4-modellen vallen om te beginnen op door hun uiterlijke wijzigingen. De motorkap heeft sterker gebogen vormen en de hoeken van de grille zijn scherper aangezet.  Andere eyecatchers aan de voorzijde zijn de platte mistlampen en de markante luchtinlaten in de nieuwe voorbumper. Ook de koplamp- en achterlichtunits zijn opnieuw ontworpen. In de gewijzigde achterbumper is voortaan een diffuser geïntegreerd.

De S4 blijft gebruik maken van een 333 pk/245kW sterke 3.0TFSI-motor. Bij dit model gaan prestaties van hoog niveau (0-100 in 5,0s; begrensde topsnelheid van 250km/h) samen met een gemiddeld verbruik van slechts 8,0l/100 km.

Het toch al hoogwaardige interieur van de Audi S4 wint nogmaals aan klasse door de nieuwe stuurwielen met chromen of hoogglans afwerkingsaccenten. Een aan de onderkant afgeplat en met leer bekleed sportstuur is ook standaard. Het bedieningsgemak van de automatische transmissie, de airconditioning en Audi drive select is verder verbeterd. Dat geldt ook voor het MMI navigatie plus-systeem dat nu over vier in plaats van over acht bedieningsknoppen beschikt.

Alle vernieuwde Audi S4-modellen zijn standaard uitgevoerd met een nieuwe elektromechanische stuurinrichting met snelheidsafhankelijke bekrachtiging. De respons is zeer direct en de feedback optimaal. Alleen bij stuurbewegingen ‘vraagt’ de stuurinrichting om energie. Alleen al daardoor wordt een brandstofbesparing van 0,3l/100 km bereikt (CO2-reductie: 7g/km).

De vernieuwde Audi S4 is leverbaar met een breed scala aan vooruitstrevende assistentiesystemen. Alle modellen zijn bijvoorbeeld standaard uitgevoerd met een nieuw bestuurdersinformatiesysteem met rustpauze advies. Dit systeem kan aan de hand van een groot aantal variabelen vaststellen dat de bestuurder vermoeid raakt. Hij of zij krijgt dan het advies pauze te nemen. De vernieuwde Audi S4 is ook leverbaar met adaptive cruise control, Audi active lane assist en Audi side assist. De MMI navigatie plus met hard disk, 3D-kleurenscherm en DVD-speler is optioneel. Dat geldt ook voor de Bluetooth online autotelefoon met Audi connect waarmee online-functies beschikbaar zijn. Ook een WLAN hotspot is hierin opgenomen. Passagiers kunnen op deze manier met hun mobiele apparatuur (smartphone, tablet, laptop etc.) verbinding maken met het internet.