Nieuws

AudiSport.be.nl viert zijn 5 jarig bestaan!

Door Spillies op 15 mei 2013 18:22

En AudiSport.be.nl steekt in een geheel nieuw jasje

Zoals u ziet is AudiSport.be.nl, uw basis voor alle informatie betreffende Audi Sport en de S/RS/R-modellen van Audi, veranderd van lay-out naar aanleiding van zijn verjaardag. Maar dit niet alleen, we mogen ook met enige trots melden dat onze database af is (dé grootste op het internet te vinden!) en we de sociale media nu volledig geïntegreerd hebben in onze site. Maar vooraleer op deze nieuwigheden verder in te gaan, laat ons even toe om hier nog eens in een notendop de voorbije vijf jaar van AudiSport.be.nl te schetsen.

Op 15 mei 2008 was het zo ver en AudiSport.be was gelanceerd. Deze site begon zijn leven als Engelstalig forum maar al gauw werd overgesprongen op het Nederlands om zo een waardige speler binnen de Benelux te worden. Een jaar later zaten we goed in de startblokken toen Audi AG hun 100ste verjaardag vierde.

In het begin van 2009 werd AudiSport v2 klaargestoomd en deze werd uiteindelijk in maart 2009 gelanceerd. Door de verwezenlijking van AudiSport v2, groeiden we uit tot veel meer dan enkel een forum. We hadden een nieuwsbulletin met alle nieuwtjes rond de S/RS/R modellen uit het Audi gamma, de uitslagen van de talrijke overwinningen van Audi Sport en allerhande verslagen van andere evenementen. In 2010, bij de tweede verjaardag van AudiSport.be.nl was er ook een terugblik op 30 jaar quattro. De site heeft toen de sprint in gang gezet en is nu nog altijd op weg om deze te winnen.

Vandaag mag AudiSport.be.nl zijn vijf kaarsjes uitblazen met, zoals u kan zien, een geheel nieuwe site. Deze grote update was nodig om de sociale media volledig te kunnen integreren in onze site zodat jullie ook actief kunnen deelnemen op de site. Om dit te promoten hebben we een Facebook actie op poten gezet waarmee je één van de drie weg te geven boeken over “30 years of Audi Sport” kan winnen. Dit 208 paginas tellende boek werd geschreven door Alexander von Wegner en zit boordevol met verhalen en foto’s over dertig jaar Audi Sport en dertig jaar quattro. Te beginnen met de legendarische Audi quattro en te eindigen met de Audi R8 LMS. Meer informatie hieromtrent vind je op onze facebookpagina: facebook.com/AudiSport.be.nl
Ook hebben we eindelijk een Twitter account aangemaakt om jullie via deze autosnelweg van sociale media op de hoogte te kunnen houden van laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de Audi Sport wereld. Op Twitter vind je ons op twitter.com/AudiSportbenl en mee-twitteren kan je met @AudiSportbenl.

Nu we de weg van de sociale media hebben gekozen, houdt dit ook in dat we vaarwel zeggen tegen ons forum. Dit was de laatste jaren wat aan het doodbloeden net doordat de sociale media deze functie hadden overgenomen. We hebben daarom besloten om het forum te vervangen door een comment-systeem onder de nieuwsberichten via Facebook.

Vijf jaar na de oprichting melden we trouwens ook met enige fierheid dat onze AudiSport database volledig is. Na vijf jaar alle mogelijke informatie over elk S/RS/R-model, race Audi of conceptcar opgezocht en geordend te hebben, mogen we toch benadrukken dat dit de meest uitgebreide database is die op het web te vinden is. Een dergelijke database is natuurlijk nooit af, want maandelijks komt er wel iets nieuws van Audi en daardoor zal deze steeds up to date worden gebracht.

Om af te sluiten kunnen we na 5 jaar AudiSport.be.nl ook terugblikken op 5 succesvolle edities van de AudiSport meetings, waar we jaar na jaar telkens meer leden mochten verwelkomen. Foto's van deze bijeenkomsten vindt u uiteraard in onze database.

Kortom, genoeg redenen om AudiSport in uw favorieten te plaatsen, ons te liken op Facebook of ons te volgen via Twitter en dagelijks eens een kijkje te komen nemen!

Op de vele AudiSport jaren met leuke meetings, aangename contacten en interessant Audi Sport nieuws die er nog mogen komen,


Het AudiSport.be.nl team