Nieuws

Vernieuwde Audi S7 Sportback

Door Spillies op 22 mei 2014 15:21

Uiterlijke wijzigingen: nog eleganter én functioneler

Audi presenteert de vernieuwde S7 Sportback. Subtiele én functionele uiterlijke wijzigingen, waaronder de nieuwste LED-lichttechnologie. Ook op het gebied van (online) multimedia blijft de S7 Sportback toonaangevend.

De elegante lijn van de vijfdeurs Audi S7 Sportback krijgt nieuwe accenten. De grille en de bumpers zijn gewijzigd en hebben standaard LED-hoofdverlichting. Optioneel is ook Matrix LED-verlichting leverbaar. Deze vooruitstrevende lichttechnologie die debuteerde in de Audi A8 maakt het mogelijk met groot licht te rijden zonder tegenliggers te verblinden. Dynamische afslagverlichting vóór wordt standaard geleverd in combinatie met Matrix LED. Dynamische afslagverlichting achter is altijd inbegrepen.

Hand in hand: kracht en zuinigheid

De motor voor de vernieuwde S7 Sportback voldoet aan de Euro 6 emissienorm. Hij heeft een vierliter V8 TFSI met (450pk/331kW) en is standaard uitgevoerd met de Cylinder On Demand-technologie. Bij lage belasting kan dit innovatieve systeem vier van de acht cilinders ‘uitschakelen’. Dit leidt tot een aanzienlijke brandstofbesparing.

Goed verbonden

Op het gebied van (online) infotainment houdt de S7 Sportback zijn leidende rol vast. MMI navigatie plus met MMI touch (touchpadbediening) is te leveren met Audi connect. Via een LTE-module is dan een zeer snelle internetverbinding op te zetten. De bestuurder kan gebruik maken van vele online functies en inzittenden kunnen via de hotspotfunctie hun smartphones/tablets verbinden met het internet. Het infotainment-systeem maakt gebruik van zeer krachtige grafische processoren van Nvidia. Deze zorgen voor een haarscherpe weergave op het centrale display, ook als de bestuurder gebruik maakt van bijvoorbeeld zoomfuncties. Uiteraard is ook het high-end Advanced Sound System van Bang & Olufsen leverbaar.

Veelzijdig en compleet

De Audi S7 Sportback biedt veelzijdige ruimte. De elektrisch bediende achterklep (standaard) geeft toegang tot een bagageruimte van 535 liter (1.390 l met neergeklapte achterbank). MMI radio plus en Audi drive select (keuze uit verschillende rijmodi) zijn standaard. Fijne opties zijn onder meer voorstoelen met massage- en ventilatiefuncties, een head-up display, sportonderstel en adaptieve luchtvering. Uiteraard zijn ook de nieuwste assistentiesystemen leverbaar zoals de adaptieve cruise control met stop & go functie, de verder verbeterde night vision assistant, Audi pre safe, Audi side assist en Audi active lane assist. De laatste twee systemen werken nauw samen om rijstrookwisselingen zo veilig mogelijk te maken.

De levering van de nieuwe S7 Sportback start dit najaar. De prijzen zijn nog niet bekend.